På cykel til Paris

På cykel til Paris

Et hold af mennesker med CP og engagerede på CP-området cykler til byernes by over syv dage i august for at deltage i åbningen af De Paralympiske Lege.

AF STINE MØRKEBERG | FOTO: PRIVAT, CP DANMARK OG NOSSELL & CO

 

Motionscyklen står klar i Bertram Rumle Sanders stue, og for tiden bliver der trådt godt til i pedalerne. Den 23-årige mand er nemlig en af 22 voksne med CP, der til august har sat sig for at hjule fra Kolding til Paris med motions-cykelløbet Tour de Elsass. Sammen med personale, hjælpere og engagerede i CP-sagen tæller de i alt 48 personer. Ved slutdestinationen skal de overvære åbningen af de Paralympiske Lege 2024, og på vejen derned bidrager de til at sætte ekstra fokus på den store sportsbegivenhed.
Bertram Rumle Sander elsker at følge med i Tour de France og andre cykelløb hen over sommeren. Han er også selv glad for at tage sin tohjulede på småture i det daglige, men i en længere periode stod den mest ubrugt hen.
- Så da jeg hørte om turen til Paris, så jeg det som en god mulighed for at komme i fantastisk god form, siger han og tilføjer, at der også er en anden grund:
- Sidste sommer nægtede en ungdomsklub mig at cykle på en tohjulet cykel, fordi de var bange for, at jeg ville falde. Men jeg har tidligere brugt et år på at lære at cykle på sådan en, så det er vigtigt for mig at bevise, at jeg stadig kan, siger han.

 

150 kilometer om ugen
Tour de Elsass er inspireret af det europæiske cykelhold Team Rynkeby, der i en god sags tjeneste hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til kritisk syge børn og deres familier.
Turen til Paris med Tour de Elsass bliver tilbagelagt delvist på cykel eller framerunner og delvist i bus. I alt skal deltagerne cykle minimum 50 kilometer om dagen eller løbe minimum 20 kilometer om dagen på en frame runner syv dage i træk.
Deltagerne har trænet op siden januar i år. De første 12 uger fik de gratis vejledning og cykeltræning som en del af et forskningsprojekt. De har trænet mindst to til tre gange om ugen derhjemme via en motionscykel, der er tilknyttet et computerprogram, hvor man kan se sin egen og hinandens avatarer cykle en virtuel rute på en skærm. Derudover mødes de inden turen i alt fire gange fysisk med cykelrytterne fra hver deres landsdel for at cykle sammen på rigtige veje.
Bertram cykler minimum 150 kilometer om ugen for tiden.
- Gennem træningen her har jeg fået øjnene op for, at det er super vigtigt at træne, for jeg kan gå meget længere, end jeg kunne, før vi startede, siger Bertram.

 

Håber på en oplevelse for livet
Bertram glæder sig til at opleve åbningsceremonien ved PL, men for ham er det mest selve turen, der trækker.
- Jeg håber at få en oplevelse for livet. Og så forventer jeg at få en masse nye venner. Indtil nu har jeg savnet at have flere venner med CP, siger han.

 

 

          

 

Pia og Jacob hjuler med

CP Danmarks landsformand Pia Allerslev og næstformand Jacob Nossell trækker ligesom Bertram i cykeltøjet og drager afsted til Paris i august måned. Du kan læse om, hvorfor Pia Allerslev ser PL som en vigtig begivenhed, og hvorfor hun deltager i cykelturen i CP INDBLIK.

 

Send rytterne godt afsted

Onsdag den 21. august kan du være med til at sende cykelrytterne godt afsted til Paris ved et festligt arrangement i Kolding fra kl. 10. Der er mulighed for at deltage i et cykelløb på 4,5 kilometer eller bare komme og heppe. Arrangørerne er Elsass Fonden, Kolding Kommune, Videncenter om Handicap og Cyklistforbundet. Se mere på elsassfonden.dk, hvor du har mulighed for at tilmelde dig.

Sidst opdateret:
Gå til top Top