20. august 2024

CP Danmark får ny direktør

Mogens Wiederholt går på pension og overlader direktørstolen i CP Danmark til Katrine Finke

Fra 1. september får CP Danmark en ny direktør. Den nuværende, Mogens Wiederholt, har nemlig besluttet at gå på pension efter 15 år på posten.
Mogens Wiederholt blev ansat i CP Danmark i 2009. Han er uddannet cand.phil. i nordisk sprog og litteratur og var, inden han kom til foreningen, i mange år centerleder for Center for Ligebehandling af Handicappede og sekretariatschef for Det Centrale Handicapråd.

 "Mogens’ enorme viden, skarpe pen og rutinerede interessevaretagelse har betydet, at vi er blevet hørt og respekteret. Han efterlader sig en stærk organisation, som er mere synlig, end da han startede. Så vi kan godt tillade os at være glade over, at vi i mange år har været beriget med så dygtig en direktør", siger CP Danmarks landsformand Pia Allerslev.

 

Fra Mogens Wiederholt selv lyder det:
"Det er et ubeskriveligt privilegium at have haft et job, hvor vigtigheden af det, vi arbejder for, aldrig har været til diskussion. At få lov til at repræsentere og tale på vegne af mennesker med CP og deres pårørende er en kæmpe tillidserklæring. Jeg er meget taknemmelig for den enorme tillid, jeg har mødt gennem de mange år, jeg har fået lov til at være med – i CP Danmark og i handicapbevægelsen."

 

Læs interview med Mogens Wiederholt her

 

Ny direktør med stor erfaring inden for sundhed og ledelse


Foreningens nye direktør bliver Katrine Finke, der er uddannet kandidat i folkesundhedsvidenskab med en tidligere uddannelse som ergoterapeut i bagagen. Hun kommer fra en stilling som sekretariatschef i Vidensråd for Forebyggelse og har stor erfaring inden for sundhedsområdet og ledelse. Blandt andet har hun tidligere været direktør i det forhenværende Selskab for Evidens og Praksis og haft lederstillinger i Psykiatrifonden.

Selvom afskeden med CP Danmarks nuværende direktør bliver vemodig, ser formand Pia Allerslev frem til samarbejdet med den nye direktør.
 "Med Katrine får vi friske og kompetente øjne på vores organisation. Hun bringer en meget struktureret måde at arbejde på ind sammen med stor indsigt i de sundhedsmæssige aspekter af livet med en diagnose. Og samtidig er det vores klare indtryk, at hun er dygtig til at arbejde relationelt med medarbejdere og frivillige," siger Pia Allerslev.

Katrine Finke selv ser også med stor begejstring frem til det arbejde, der venter:
"Jeg glæder mig meget til at blive en del af en medlemsorganisation og til samarbejdet med mennesker, der har CP inde på livet eller interesserer sig for området," siger hun.

"Jeg ser frem til at være med til at sikre rettigheder for mennesker med CP og medvirke til, at vi som samfund skaber et fællesskab, hvor alle har mulighed for at bidrage og trives, uanset hvilke forudsætninger, de måtte have," lyder det fra den nye direktør.


For at sikre en god overdragelse, får Katrine Finke en måneds overlap med Mogens Wiederholt, som går på pension 1. oktober.

 

Mød CP Danmarks nye direktør

Sidst opdateret:
Gå til top Top