Ny podcast: Når CP bliver en del af familien
18. september 2024

Ny podcast ude nu: Når CP bliver en del af familien

I dag udkommer det første afsnit af vores nye podcast 'Dansen med diagnosen'. Gennem seks episoder dykker vi ned i livet med cerebral parese (CP) og udforsker, hvordan diagnosen påvirker familielivet, forældreskabet og hverdagen.

Nu er den her! Fra i dag kan du høre første afsnit af vores nye podcastserie 'Dansen med diagnosen,' som kaster lys over, hvordan det er at få en diagnose som cerebral parese (CP) ind i familien og de ofte store og tabubelagte følelser, der kan følge med. 

I podcasten vil værterne Pernille Rønnenkamp, Julie Brahe Hansen og Sigrid Stilling Netteberg gennem seks afsnit få selskab af førende fagpersoner på CP-området og mennesker, der selv har CP tæt inde på livet. Serien berører en række væsentlige CP-temaer; fra hvad diagnosen overhovedet er for en størrelse, til hvordan forskellige forståelser og tilgange til handicap påvirker den enkeltes identitet og handlemuligheder, når man vokser op med en diagnose som CP. 

Første afsnit: Det første møde med diagnosen

I det første afsnit af podcasten stiller vi skarpt på det øjeblik, hvor forældre får stillet diagnosen til deres barn. Hvordan er det at navigere i en ny virkelighed, når CP bliver en del af familielivet? Og hvad betyder det for familien? Det er spørgsmål, mange forældre står overfor, og som podcastens værter, Julie, Sigrid og Pernille dykker ned i, sammen med to fageksperter, der gæster studiet: Jens Bo Nielsen, forskningschef i Elsass Fonden, og Christina Høi-Hansen, børnelæge på Rigshospitalet, der deler deres viden om CP.

Værter med personlige erfaringer
Dansen med diagnosen byder på et særligt dobbeltperspektiv fra værterne Julie Brahe Hansen og Sigrid Stilling Netteberg. Julie er mor til en dreng med CP, og Sigrid har selv CP og er mor til en lille pige. Sammen med journalist Pernille Rønnenkamp deler de deres erfaringer og reflekterer over, hvordan CP påvirker familielivet på godt og ondt. 

 

Hør første afsnit nu

Lyt med på første afsnit af Dansen med diagnosen her på hjemmesiden.

Podcasten er også tilgængelig på Spotify, Apple Podcasts og der, hvor du normalt finder dine podcasts.

Sidst opdateret:
Gå til top Top